top of page

De Levensbronnen®

Gebruiksaanwijzing voor je menszijn

De Levensbronnen® gaan over levenswijsheid en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is een bewustwordingsproces over je groei en ontwikkeling, waarom je hier bent en wat je potentieel is.
 

De Levensbronnen® vormen een duidelijke en gestructureerde methode, ontwikkeld door Susanne Daniëlson en Yvette Visser en gebaseerd op de Archetypeleer van Carl Jung. De Levensbronnen geven je een zeer helder inzicht in jezelf, in je gedrag en je reacties.
Je leert door te voelen en ervaren, je verbindt de wijsheid van de methode met de wijsheid van je eigen hart. Hierdoor ontwikkel je begrip voor je gedrag en voor dat van anderen en leer je jezelf én je ware potentie beter kennen. Je merkt de impact ervan onmiddellijk in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

 

De 7 levensbronnen

Er zijn 7 Levensbronnen in ieder van ons aanwezig. Iedere Levensbron is verbonden met 3 Archetypes van ons menselijke gedrag. Zij representeren de positieve en negatieve kwaliteiten die in ieder van ons zitten.

Er zijn diverse mogelijkheden om de Levensbronnen® te ontdekken:

Levensbronnen® coaching individueel

Tijdens een 8 weken durend coachingstraject (circa 1,5 uur per sessie) ga je op ontdekkingstocht en leer je jouw 7 Levensbronnen® kennen en begrijpen. Elke sessie krijg je uitleg over 1 Levensbron en de bijbehorende Archetypes en ervaar je in hoeverre deze Levensbron bij jou in en/of uit balans is. In dit traject word je je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent en hoe je deze kunt inzetten en toepassen in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leert je valkuilen beter zien en sneller herkennen.

In de laatste sessie bepalen we wat jouw Essentiële Levensbron is. Dit is de Levensbron die maakt wie je in diepste wezen bent en die jou uniek maakt! Als je weet wat jouw Essentiële Levensbron is, heb je het beste navigatiesysteem voor jouw levenspad gevonden. Bij alles wat je doet, kun je nu voelen of het klopt bij wie je bent.

Cursus de Levensbronnen®

Tijdens dit traject van 4 dagen (verdeeld over 8 weken) leer je in een kleine groep jouw 7 Levensbronnen kennen en begrijpen. In dit traject word je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent en hoe je deze kunt inzetten en toepassen in je dagelijks leven. Je krijgt de sleutel in handen om bewust vanuit alle 7 Levensbronnen te leven, om ze in balans te brengen, te gebruiken en daarmee je volledige potentieel te leven. Je krijgt een werkmap vol achtergrondinformatie en opdrachten die je na de training kunt blijven gebruiken. En door de groepsdynamiek leer je ook van elkaar.

De Levensbronnen® online

Met deze online training de Levensbronnen® volg je alle bronnen in je eigen tijd, op je eigen tempo. Ervaar dat je als mens onmetelijk krachtig bent en dat je alles in je hebt om alles mogelijk te maken. Je gaat al jouw 21 persoonlijkheden in jezelf ontmoeten. Je vertrouwen, vreugde en energie zal enorm toenemen. Deze training wordt aangeboden via Stichting De boom met vruchten. Klik hier voor meer informatie. 

Essentiële Levensbron coaching

Mis je iets in je leven; wil je meer uit jezelf halen; van baan veranderen, je studierichting bepalen of loop je vast privé of in je carrière? Dan is een Essentiële Levensbron coaching misschien iets voor jou. Dit traject bestaat uit twee gesprekken.

In het eerste gesprek van ongeveer 1½ uur gaan we kijken naar jouw diepste verlangen, je passie, je talenten en mogelijkheden. Na afloop van het eerste gesprek krijg je ideeën en opdrachten mee naar huis om de komende tijd aan te werken en om inspiratie op te doen. In het tweede gesprek bepalen we je Essentiele Levensbron, de blauwdruk van je leven en je diepste zijn. Deze blauwdruk kun je zien als de TomTom van jouw levenspad. Hij wijst jou de weg om dat wat jou zo uniek maakt te delen met de mensen om je heen.

Wij leven als mens iedere dag álle Archetypes. Voor mij is het mooiste voorbeeld waarin je dat heel goed kan zien de film 'Rocketman'. Iedere Levensbron komt hierin zó duidelijk naar voren!

bottom of page